Doneckí separatisti plánujú usporiadať na jeseň primárky

Samozvaná Donecká ľudová republika (DĽR) usporiada na jeseň primárky v meste Doneck s cieľom nominovať kandidátov pre účasť v miestnych voľbách. Oznámil to líder (DĽR) Alexandr Zacharčenko, ktorého citovala agentúra TASS.

23.05.2016 17:14
debata (51)

„Počas primárok si obyvatelia metropoly DĽR vyberú najzaslúžilejších kandidátov pre účasť v miestnych voľbách v súlade s minskými dohodami,“ povedal Zacharčenko. Voľby by sa mohli podľa neho konať ešte koncom tohto roka, alebo v prvej polovici roka 2017.

„Kyjev nechce voľby, má z nich strach. (Ukrajinský prezident Petro) Porošenko vie, že jeho agenti prehrajú, to je dôvod, prečo hrá o čas, aby sa voľby nekonali… Avšak skôr či neskôr ho Američania a Európania donútia realizovať Minsk-2. To je dôvod, prečo by sme mali byť úplne pripravení na otvorenú volebnú kampaň s ľubovoľným počtom medzinárodných pozorovateľov. Potrebujeme primárky, aby sme si vybrali najsilnejších kandidátov,“ dodal Zacharčenko.

Donecká tlačová agentúra (DAN) predtým informovala, odvolávajúc sa na zdroj blízky Zacharčenkovi, že rozhodnutie o primárkach padlo po jeho schôdzke s poradcom ruského prezidenta Vladislavom Surkovom. S návrhom usporiadať primárky prišiel Zacharčenko. Surkov podľa DAN návrh podporil a povedal, že ho odporučí aj samozvanej Luhanskej ľudovej republike (LĽR).

51 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #doneck #Ukrajina #separatisti