Desiatky migrantov ušli z tábora v Idomeni, iných premiestňujú

Provizórny utečenecký tábor v Idomeni na grécko-macedónskej štátnej hranici z obáv pred nútenou evakuáciou opustili desiatky migrantov, ktorí sa ukryli v okolitom regióne. Informovali o tom grécke médiá a tlačová agentúra DPA.

23.05.2016 21:45
Grécko, utečenci Foto: ,
Utečenci v tábore Idomeni.
debata (11)

Podľa uvedených zdrojov vraj takzvaní aktivisti varovali migrantov v tábore pred evakuáciou pripravovanou vládou v Aténach.

Hovorca vládnej komisie pre utečencov Jorgos Kyritsis pre tlačovú agentúru DPA potvrdil, že grécke úrady plánovali evakuáciu migrantov z tohto tábora. Aj keď zdôraznil, že pri nej nedôjde k použitiu násilia, grécke médiá registrovali v okolí Idomeni zvýšenú prítomnosť bezpečnostných síl. Na ceste do tejto lokality by navyše mali byť príslušníci jednotiek poriadkovej polície.

Televízny kanál Alpha priniesol zábery skupín migrantov z Pakistanu a Afganistanu, ktorí peši opustili spomínaný tábor a zmizli v poliach západne od Idomeni. Iní utečenci, zväčša Sýrčania, súčasne opustili tábor v autobusoch, aby sa organizovane premiestnili do záchytného tábora v gréckom vnútrozemí.

V provizórnom tábore v Idomeni zotrvávalo podľa posledných dostupných informácií okolo 8 400 migrantov.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Idomeni