V Mali zomrelo pri útoku na konvoj misie OSN päť jej členov

Pri bombovom útoku na konvoj misie OSN v Mali zomrelo päť jej príslušníkov a ďalší bol vážne zranený. Podľa miestnej polície sú obeťami najmenej štyria muži z Toga. Podľa agentúry AFP sa útok stal v strednej časti Toga.

29.05.2016 18:23
debata

„Podľa predbežných informácií zomrelo päť príslušníkov modrých prilieb a ďalší bol vážne zranený,“ uviedol zdroj z misie OSN. A dodal, že k útoku došlo predpoludním miestneho času asi 30 kilometrov západne od obce Sevar v centrálnom regióne Mopti. V ňom pôsobia podľa AFP najmä jednotky z Toga.

Medzinárodná misia OSN v Mali (MINUSMA) pomáha od júla 2013 miestnym jednotkám dohliadať na dodržiavanie prímeria medzi vládou a rebelmi na nepokojnom severe krajiny. Zúčastňuje sa jej asi štyridsať krajín.

Pri teroristických útokoch v Mali zomrelo už niekoľko desiatok osôb. Naposledy v piatok zomrelo päť vojakov z Mali na severe krajiny pri bombovom útoku na ich konvoj. Minulý týždeň bolo zabitých päť príslušníkov modrých prilieb z Čadu a traja ďalší boli vážne zranení pri útoku na severovýchode krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #OSN #Mali