Islamisti zabili v hoteli v Mogadiše najmenej 15 ľudí

Najmenej 15 ľudí zahynulo v hlavnom meste Somálska pri útoku extrémistov na jeden z tamojších hotelov. Ďalších 50 ľudí utrpelo zranenia.

01.06.2016 20:41 , aktualizované: 21:51
mogadišo, aš-šabáb Foto: ,
K útoku sa prihlásila militantná islamistická skupina aš-Šabáb spriaznená s al-Káidou.
debata (2)

Podľa vyjadrení somálskej polície, ktoré priniesla agentúra Reuters, narazil do hlavného vchodu hotela Ambassador v centre Mogadiša samovražedný útočník s autom naloženým výbušninou. Potom skupinka ozbrojencov začala v hoteli strieľať a brať rukojemníkov. Útok podľa polície neskončil a z miesta je počuť sporadická streľba.

„Vnútri budovy sú stále zabarikádovaní najmenej dva strelci,“ povedal agentúre AP predstaviteľ polície. Polícia sa obáva, že počet obetí sa ešte zvýši.

K útoku sa v krátkom čase prihlásila militantná islamistická skupina aš-Šabáb spriaznená s al-Káidou. Uvedený hotel sa nachádza na rušnej ulici v srdci Mogadiša a často ho navštevujú somálski zákonodarcovia.

Bojovníci aš-Šabábu vo februári odpálili v Mogadiše bombu pri bráne parku, pričom zahynulo najmenej deväť ľudí. Ďalších 17 ľudí zomrelo ešte v januári, keď sa stala terčom útoku reštaurácia na miestnom nábreží.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #aš-Šabáb #Mogadišo