Rusi varujú pred terorizmom v tuniských turistických zariadeniach

Ruská Federálna agentúra pre turizmus (Rosturizm) varovala dnes pred zvýšenou hrozbou terorizmu v Tunisku. Podľa agentúry "sú najpravdepodobnejšia miesta útokov turistické zariadenia na ostrove Džerba a v meste Džardžís".

02.06.2016 12:37
pláž, policajt, Tunisko, hotel Imperial... Foto:
Tuniský policajt hliadkuje na pláži pred hotelom Imperial Marhaba Hotel v tuniskom meste Súsa po útoku, pri ktorom vlani v júni zastrelili takmer 40 turistov.
debata

„Podľa informácií príslušných orgánov – v podmienkach zvyšujúceho sa počtu turistov počas hlavnej sezóny – pripravujú teroristické skupiny napojené na Islamský štát sériu extrémistických akcií proti turistom, ako aj proti občanom Ruska,“ varoval Rosturizm.

Turistom preto odporúča, aby boli ostražití a dodržiavali preventívne opatrenia. Cestovným agentúram odporúča, aby informovali svojich klientov o hrozbách v Tunisku.

Ako pripomenula tlačová agentúra TASS, v marci 2015 džihádisti vtrhli do múzea Bárdú v metropole Tunis a spustili paľbu na turistov. Zabili vyše 20 ľudí vrátane ruskej občianky. V júni nasledoval útok v letovisku Súsa, kde útočník zabil 38 turistov vrátane ďalšej ruskej občianky. K obom útokom sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Tunisko #turizmus #Islamský štát