Donald Trump má podporu aj šéfa Snemovne reprezentantov

Šéf Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Paul Ryan bude v novembrových prezidentských voľbách hlasovať za Donalda Trumpa. Oznámil to na sociálnych sieťach. Podporu pravdepodobnému republikánskemu kandidátovi zatiaľ odmietal verejne poskytnúť s tým, že na ňu "nie je pripravený".

02.06.2016 21:54
debata (2)

Ryan sa tak pripojil k svojmu kolegovi z vedenia Senátu. Mitch McConnell Trumpa podporil v utorok. Newyorský magnát tak už má podporu republikánskych straníckych špičiek, ktoré sa k Trumpovmu drzému politickému štýlu dlho stavali odmietavo.

Ryanova podpora je pre newyorského miliardára o to významnejšia, že šéf Snemovne reprezentantov bude predsedať júlovej republikánskej konferencii v Clevelande, ktorá zrejme Trumpovu nomináciu oficiálne potvrdí.

Ryan uviedol, že s Trumpom ho viac vecí spája, než rozdeľuje. „Nie je žiadne tajomstvo, že máme spory. Nebudem predstierať, že to tak nie je. A keď budem cítiť, že to je potrebné, budem ďalej hlásať svoje názory. Realita ale je taká, že v otázkach, ktoré sú súčasťou našej politickej agendy, máme viac spoločného, ​​než naopak,“ vysvetlil svoj postoj Ryan.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #USA #Donald Trump