Taliansky expremiér Berlusconi je v nemocnici pre problémy so srdcom

Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho v Miláne hospitalizovali kvôli problémom so srdcom, život 79-ročného vodcu najsilnejšej talianskej pravicovej opozičnej formácie Forza Italia však ohrozený nie je. Oznámila to hovorkyňa jeho strany.

07.06.2016 15:02
Silvio Berlusconi Foto: ,
Silvio Berlusconi
debata (2)

Milánska nemocnica San Raffaele, kde sa Berlusconi liečil kvôli iným problémom už v minulosti, vo vyhlásení uviedla, že hospitalizáciu si vynútila „srdcová choroba“. Nemocnica podľa agentúry Reuters dodala, že politik, ktorému lekári v Spojených štátoch v jeho 70 rokoch zaviedli kardiostimulátor, absolvuje v najbližších dňoch testy na určenie ďalšej liečby.

Berlusconi prekvapil európskych partnerov napríklad vlani v septembri, keď zavítal na Krymský polostrov, ktorý anektovalo Rusko. Komentáre návštevu hodnotili ako expremiérov symbolický výraz podpory svojmu dlhoročnému priateľovi, ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. V posledných rokoch sa tiež musel zodpovedať z radu obvinení na súdoch a niekoľkokrát bol aj odsúdený. Preslávil sa tiež svojou slabosťou pre krásne ženy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #silvio berlusconi #Forza Italia #hospotalizácia