Izrael posilňuje vojenskú prítomnosť na Západnom brehu Jordánu

Izraelské vojenské velenie oznámilo, že na Západný breh Jordánu vysiela dva ďalšie vojenské prápory. Ide o reakciu na stredajší palestínsky útok v Tel Avive, pri ktorom zahynuli štyria Izraelčania.

09.06.2016 14:26
izrael Foto: ,
V Tel Avive a jeho metropolitnej oblasti polícia posilnila po útoku bezpečnostné opatrenia.
debata (5)

Ako sa uvádza v oficiálnom vyhlásení, vysielané posily zahŕňajú pechotu a elitné prieskumné jednotky. Na Západný breh Jordánu by sa tak mali presunúť stovky vojakov, píše sa vo vyhlásení, ktoré neobsahuje ďalšie detaily.

Spomínaný útok spáchali dvaja palestínski ozbrojenci zo Západného brehu Jordánu (Predjordánska), ktorí v stredu v Tel Avive zabili štyroch Izraelčanov a zranili ďalších najmenej piatich. Išlo o jeden z najkrvavejších útokov počas osemmesačnej vlny násilia, napísala tlačová agentúra AP.

V dôsledku stredajšieho útoku už Izrael prijal rad opatrení: vláda zrušila Palestínčanom všetky povolenia na návštevu Izraela a cesty do zahraničia počas moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Okrem toho úrady pozastavili platnosť izraelských pracovných povolení pre 204 príbuzných dvoch útočníkov a armáda uzavrela vstupy do mesta Jattá na juhu Predjordánska, odkiaľ zadržaní páchatelia pochádzali.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #západný breh Jordánu