Prevádzka letiska pri Dallase sa po streľbe vrátila do normálu

Prevádzka letiska Dallas Love Field v americkom štáte Texas sa vrátila do normálu niekoľko hodín po incidente v blízosti priestorov výdaja batožiny, kde policajti postrelili muža, ktorý sa údajne správal násilne k partnerke. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

10.06.2016 20:34 , aktualizované: 11.06.2016 07:30
debata

K použitiu strelnej zbrane došlo na chodníku mimo terminálov, podľa hovorcu letiska Joseho Torresa však niektorí ľudia po začutí výstrelov vbehli dovnútra cez kontrolné stanovištia. Z bezpečnostných dôvodov tak museli znova podrobiť kontrole všetkých prítomných cestujúcich.

Incident, ktorý sa odohral na letisku Dallas Love Field v piatok okolo poludnia tamojšieho času (19.00 h SELČ), polícia opísala ako zásah po nahlásení „porušovania domovej slobody“. Nemenovaný muž podľa AP zaútočil pri výdaji batožiny na ženu, s ktorou má údajne deti, a následne ohrozoval policajta „veľkým kameňom“.

Postreleného násilníka, ktorý zrejme nemal pri sebe žiadnu zbraň, previezli do nemocnice. Pri zásahu neboli zranené žiadne iné osoby.

Niekoľkohodinové prerušenie prevádzky letiska spôsobilo početné meškania a odklony letov. Civilné letisko Dallas Love Field sa nachádza zhruba desať kilometrov severozápadne od centra Dallasu. Bolo hlavným letiskom mesta Dallas do roku 1974, keď otvorili medzinárodné letisko Dallas/Fort Worth.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #streľba #Dallas