V Mexiku zastrelili 11 členov jednej rodiny

Jedenástich členov jednej rodiny našli zastrelených v odľahlej časti stredného Mexika, pričom nie je zatiaľ jasné, čo mohlo byť motívom týchto vrážd. Informoval o tom predstaviteľ, ktorého cituje agentúra AP.

11.06.2016 07:55
mexiko, vražda Foto:
Polícia pracuje s verziou náboženského motívu aj súperenia medzi rodinami. V oblasti, kde sa tento zločin odohral, nie je obzvlášť rozšírené drogové násilie, ako je tomu v mnohých iných častiach Mexika.
debata (1)

Obeťami útokov, ktoré sa odohrali v noci na sobotu tamojšieho času v osade San José el Mirador na území mexického štátu Puebla, bolo päť žien, štyria muži a dve maloleté dievčatá. Ďalšie dve deti hospitalizovali so zraneniami.

Vicente López de la Vega, starosta obce Coxcatlán, ktorej súčasťou je uvedená osada, nevylúčil, že vraždenie mohlo mať náboženský motív. Obyvatelia San José el Mirador, ktorí sú väčšinou evanjelici, sa totiž sporia so susednou dedinou, obývanou prevažne vyznávačmi rímskokatolíckeho náboženstva.

V prípade potvrdenia tejto verzie by išlo o jednu z najkrvavejších udalostí s náboženským pozadím v Mexiku za posledné desaťročia.

Podľa starostu je však možné aj to, že útoky boli súčasťou súperenia medzi miestnymi rodinnými klanmi. V oblasti, kde sa tento zločin odohral, nie je obzvlášť rozšírené drogové násilie, ako je tomu v mnohých iných častiach Mexika.

Prokuratúra štátu Puebla uviedla, že vypočula dvoch svedkov, nachádzajúcich sa pod ochranou vlády.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #vražda