Trump vyzval Obamu na odstúpenie po útoku v Orlande

Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vyzval v nedeľu prezidenta USA Baracka Obamu, aby odstúpil z funkcie, pretože v reakcii na streľbu v Orlande nepoužil slová "radikálny islam".

13.06.2016 07:24
Donald Trump Foto: ,
Americký magnát Donald Trump.
debata (24)
Odstúpiť zo súboja o post prezidenta by podľa neho mala aj demokratka Hillary Clintonová v prípade, ak zaujme rovnaký postoj, informovali agentúry Reuters a AP.

„Pretože naši lídri sú slabí, povedal som, že sa to stane – a bude to len horšie,“ vyhlásil Trump v reakcii na útok, pri ktorom v nočnom klube na Floride zahynulo najmenej 50 ľudí. „Snažím sa zachrániť životy a zabrániť ďalšiemu teroristickému útoku. Nemôže si naďalej dovoliť byť politicky korektní,“ tvrdí Trump.

Jeho volebný tím oznámil, že k útoku na Floride sa vyjadrí v prejave v pondelok, ktorý oznámil už predtým a v ktorom sa chce venovať národnej bezpečnosti a reakcii na kritiku zo strany Clintonovej. Trump počas svojej kampane za získanie republikánskej nominácie v novembrových prezidentských voľbách navrhol dočasný zákaz vstupu moslimov do Spojených štátov s cieľom chrániť krajinu pred hrozbou útokov militantov, za čo si vyslúžil kritiku doma i v zahraničí.

Podozrivého zo streľby v orlandskom klube identifikovali ako amerického občana, ktorého rodičia pochádzajú z Afganistanu.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Barack Obama #Orlando #Donald Trump