Stredné Česko zasiahli intenzívne búrky s krupobitím

Prívalové dažde zasiahli vo štvrtok večer centrálnu časť Českej republiky, osobitne okolie miest Příbram, Benešov a Nymburk, ako aj niektoré časti pražskej aglomerácie. Informovali o tom české médiá.

16.06.2016 22:59
debata

Podľa dostupných informácií bolo mesto Příbram dejiskom prietrže mračien s krupobitím. Po asi 20 minútach sa tam vyjasnilo, uviedol internetový server iDNES.cz.

Českí meteorológovia varovali už skôr pred intenzívnymi búrkami v Stredočeskom, Plzenskom, Juhočeskom, Pardubickom a Královohradeckom kraji. Búrkový front sa aktuálne presúva na severovýchod ČR. Ich aktualizované varovanie upozorňuje aj na nové búrky presúvajúce sa nad južné a západné Česko zo susedného Nemecka.

Rozmary počasia narobili mnoho práce hasičom, ktorí museli odčerpávať vodu z množstva zaplavených pivníc a iných nižšie položených priestorov.

Ako však informoval hovorca stredočeských hasičov Jaroslav Gabriel, veľké škody zatiaľ nehlásili. Na čerpacej stanici Pap Oil na diaľnici D1 v smere na Prahu museli požiarnici odstrániť kusy strechy, ktorú strhol prudký nárazový vietor.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #búrky #krupobitie #silný vietor