Camerona by podľa členov jeho kabinetu mohol nahradiť Johnson

Britského premiéra Davida Camerona by na čele vlády i predsedníckeho kresla Konzervatívnej strany mohol nahradiť niekdajší londýnsky starosta a hlasný zástanca odchodu Británie z Európskej únie Boris Johnson.

27.06.2016 10:14
Boris Johnson Foto:
Boris Johnson bol hlasným zástancom odchodu Británie z Európskej únie.
debata (2)

Vyhlásil to vysoký predstaviteľ Cameronovho kabinetu Chris Grayling, ktorý zastáva post vodcu konzervatívcov v Dolnej snemovni.

Grayling, ktorý vystúpenie z únie podporoval, tiež povedal, že teraz nevznikne žiadna brexitová vláda. „Bude tu konzervatívna vláda, ktorá bude zastupovať obe strany debaty,“ povedal. Dodal, že v takejto vláde bude mať miesto i minister financií George Osborne, ktorý v kampani pred referendom obhajoval zotrvanie Británie v EÚ.

„Áno, George má veľkú budúcnosť, predpokladám ho na vysokom poste. Očakávam, že vo vláde nastanú len malé zmeny, aby sme tak demonštrovali kontinuitu,“ dodal Grayling. Vo svojom vyhlásení sa obrátil i na 48 percent voličov, ktorí vo štvrtok hlasovali za zotrvanie v zväzku s Bruselom. Týchto Britov uistil, že zo Spojeného kráľovstva sa teraz nestane xenofóbna a do seba zahľadená krajina.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #David Cameron #Konzervatívna strana #Brexit #Boris Johnson