Lekári bez hraníc: Utečenci v Jordánsku potrebujú ihneď pomoc

Približne 60-tisíc utečencov v tábore v Jordánsku potrebuje podľa informácií medzinárodnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) neodkladnú pomoc, informovala tlačová agentúra DPA.

30.06.2016 20:02
jordánsko, tábor, utečenci Foto:
V neoficiálnom tábore v púštnej oblasti známej ako Berm neďaleko sýrskych hraníc sa takmer všetky humanitárne aktivity zastavili.
debata (15)

Spomínaní ľudia, medzi ktorými je až 95 percent detí, potrebujú súrne okamžité obnovenie zásobovania jedlom, vodou, ako aj poskytovania lekárskej starostlivosti, vyhlásil šéf tamojšej misie Lekárov bez hraníc Benoit De Gryse.

V neoficiálnom tábore v púštnej oblasti známej ako Berm neďaleko sýrskych hraníc sa takmer všetky humanitárne aktivity zastavili po samovražednom útoku na neďaleké stanovisko jordánskych ozbrojených síl z utorka minulého týždňa. Odvtedy utečenci v tomto tábore nedostali žiadnu stravu ani zdravotnícku pomoc a iba minimum tekutín. Navyše nie je oblasť, v ktorej sa tábor nachádza, pre utečencov bezpečná.

K zodpovednosti za samovražedný útok, ktorý si vyžiadal životy šiestich Jordáncov a 14 zranených, sa o niekoľko dní neskôr prihlásili džihádisti z Islamského štátu (IS).

15 debata chyba
Viac na túto tému: #utečenci #Jordánsko #Lekári bez hraníc (MSF)