Policajta postrelili aj v St. Louis, v nemocnici bojuje o život

Prípad streľby na policajta ohlásili v piatok aj z Ballwinu, predmestia St. Louis v štáte Missouri. Policajta útočník postrelil do krku počas dopravnej kontroly. V nemocnici teraz bojuje o život, informuje denník St. Louis Post-Dispatch.

09.07.2016 09:02
debata (33)

Po tom, čo policajt riešil prekročenie rýchlosti u vodiča istého auta a vracal sa k svojmu vozidlu, vodič „rýchlo pristúpil“ a trikrát vystrelil na policajta, uvádza policajná správa.

„Nemýľte sa, myslíme si, že išlo o premyslený útok,“ povedal policajný šéf z okresu St. Louis Jon Belmar. Okresný prokurátor Robert McCulloch súhlasil: „Nebola tam žiadna konfrontácia ani hádka, nič.“ Navyše jedna z rán zrejme padla, keď už policajt ležal na zemi.

Strelec z miesta činu unikol na aute, avšak policajti ho zastavili o niekoľko kilometrov ďalej. Vyskočil z auta a snažil sa uniknúť po vlastných. Policajtom sa ho následne podarilo zadržať. Našli uňho poloautomatic­kú zbraň.

Polícia zverejnila fotografiu podozrivého – ide o 31-ročného černocha Antonia Taylora, ktorý mal už v minulosti viackrát problémy so zákonom. Motív útoku v Ballwine zatiaľ polícia nezverejnila.

Pri streľbe, ku ktorej došlo v noci na piatok počas protestnej akcie v centre Dallasu, zahynulo päť policajtov. Zranenia utrpeli ďalší siedmi príslušníci polície a dvaja civilisti. Muž podozrivý zo streľby v Dallase počas vyjednávania vyhlásil, že ho rozhnevali nedávne prípady zastrelenia černochov americkými policajtmi. Podľa vlastných slov chcel zabiť belochov, predovšetkým bielych policajtov.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis #streľba v usa