V Georgii popravili muža za vraždu z roku 1982

V americkom štáte Georgia popravili smrtiacou injekciou Johna Waynea Connera (60), ktorý bol odsúdený na smrť za to, že v januári 1982 dobil na smrť svojho kamaráta. Informovala o tom agentúra AP.

15.07.2016 09:09
John Wayne Conner Foto:
John Wayne Conner bol odsúdený na smrť za vraždu svojho kamaráta.
debata (2)

K vražde, za ktorú bol Conner odsúdený na smrť, došlo v januári 1982 v meste Milan po tom, ako Conner, jeho priateľka a kamarát J.T. White strávili noc pitím alkoholu a fajčením marihuany. White v jednej chvíli vyslovil želanie mať pohlavný styk s Connerovou priateľkou. Medzi oboma mužmi vypukla hádka, počas ktorej Conner udrel Whitea fľašou po hlave, mlátil ho drevenou palicou a poskákal mu po hrudníku a hlave. Po vražde jeho telo odviezol autom do neďalekej priekopy.

Conner nemal posledné želanie a odmietol, aby sa kňaz za neho pomodlil. Za mŕtveho bol vyhlásený o 00.29 h miestneho času (06.29 h SELČ).

Conner bol šiestym odsúdeným na smrť, ktorého tohto roku v Georgii popravili. Celkovo popravili tohto roku v Spojených štátoch 15 ľudí. Okrem Georgie vykonali šesť popráv aj v Texase a po jednej v štátoch Alabama, Florida a Missouri.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Georgia #poprava #odsúdený na smrť