Záver konferencie republikánov patril Ivanke Trumpovej

Štvrtkový posledný deň nominačnej konferencie republikánov v Clevelande priniesol nielen dlhý záverečný prejav prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ale aj pôsobivé vystúpenie jeho dcéry Ivanky. "Bola to noc Ivanky Trumpovej, novej politickej hviezdy," napísala agentúra Reuters.

22.07.2016 10:02
Ivanka Trump Foto:
Dcéra prezidentského kandidáta Donalda Trumpa Ivanka.
debata (27)

Tridsaťštyriročná dcéra newyorského magnáta a jeho bývalej československej manželky Ivany, rodenej Zelníčkovej, bezmála opanovala štvrtkovú show. Delegátom podľa Reuters učarovala prejavom venovaným otcovi, ktorý si s napätím vypočula kongresová aréna aj milióny televíznych divákov. Hovorila o Trumpovom úsilí vylepšiť Ameriku, dbať o dorastajúcu generáciu a o rovnosť žien.

„Videla som otca, ako bojuje za svoju rodinu, videla som ho bojovať za zamestnancov, za firmu. A teraz ho vidím bojovať za svoju krajinu,“ vyhlásila Trumpova najstaršia dcéra.

Ivanka Trumpová, absolventka Pensylvánskej univerzity, je podnikateľka a bývalá modelka. Je viceprezidentkou spoločnosti Trump Organization, ktorá spravuje Trumpove aktíva. Má tri deti a jej manželom je Jared Kushner. V roku 2008 konvertovala k judaizmu.

Vyhľadávač Google po nominačnom zjazde zaznamenal viac dopytov na Ivanku než na jej sedemdesiatročného otca. „Prečo vlastne na prezidenta nekandiduje Ivanka Trumpová?“ pýtal sa na twitteri americký herec Anson Mount.

Ivanka bola vtiahnutá do Trumpovej kampane od začiatku a má sa podľa analytikov stať mostom prezidentského kandidáta k americkým voličkám a prezentovať priaznivejšiu tvár svojho otca. Keď sa práve nevenuje jeho kampani, spravuje v newyorskom mrakodrape Trumpovcov obchodné záležitosti rodinnej firmy.

Počas nominačného zjazdu bola prakticky všade, zhodujú sa delegáti. Lobovala za svojho otca, dávala rozhovory novinárom a nechávala sa fotografovať. Jeden účastník zjazdu priniesol do sály plagát, na ktorom stálo: „Ivanka, 2024. Prvá prezidentka.“

„Je to mimoriadne schopná mladá dáma,“ povedal agentúre Reuters delegát Fernando deBaca zo štátu Nové Mexiko. „Sme svedkami začiatku novej dynastie.“

27 debata chyba
Viac na túto tému: #konferencia #kandidát na prezidenta #Donald Trump #Ivanka Trumpová