Doprava v Európe kolabuje, vodiči čakajú v dlhých kolónach

Doprava na diaľniciach do európskych dovolenkových destinácií kolabuje, vodiči sa tak na mnohých miestach musia pripraviť na dlhé kolóny. Problémy hlásia okrem iného Rakúsko, Taliansko, Chorvátsko či Slovinsko. Vyplýva to z informácií automotoklubu ÚAMK.

23.07.2016 16:15
debata (15)

Česi a Slováci, ktorí vyrazili k moru do Chorvátska, by mali počítať s tým, že ich na príjazde k hraničnému prechodu Macelj čaká dvojkilometrová kolóna. Pred hraničným prechodom Dragonja v smere na Istriu sa čaká viac ako hodinu. V opačnom smere je kolóna kratšia. Asi 25 minút sa stojí na prechode Škrilje a štvorkilometrová kolóna je pred tunelom Karawanken v smere do Rakúska.

V samotnom Chorvátsku úplne skolabovala všetka doprava na diaľniciach okolo hlavného mesta Záhreb, dopoludnia sa pomaly posúval celý úsek diaľnice A1 medzi mýtnou bránou Záhreb Lučko a zjazdom pri meste Bosiljevo. Kolóna tam mala až 20 kilometrov. Pred tunelom Sveti Rok sú dlhé kolóny smerom na juh, autá sa posúvajú veľmi pomaly aj na prímorskej ceste medzi Splitom a Omišom a podobná situácia je na Makarskej. Komplikácie sú tiež na diaľnici A4 v smere od Maďarska pred mýtnou bránou u Svätej Heleny a na prejazde po diaľnici A1 pri exite 13 Gornja Ploča v smere na juh.

V Rakúsku sa ľudia musia pripraviť na zdržanie pri príchode do Viedne od Mikulova. Sedemkilometrovom kolóna je na diaľnici A9 pred tunelom Klaus v smere z Linzu na Graz, úplne kolabuje príchod do Salzburgu od Nemecka a tiež výjazd zo Salzburgu po A10 na Villach. Dlhé zdržanie treba očakávať aj na diaľnici A12 pred hraničným prechodom Kufstein v smere do Nemecka a pred tunelom Karawanken na diaľnici A11 do Slovinska, kde má kolóna asi 13 kilometrov.

Kolóna potom zdrží vodičov na brennerskej diaľnici A13 na výjazde z Innsbrucku smerom do Talianska. Na brennerskej diaľnici A22 v Taliansku nie je situácia lepšia, stojí sa tam od hranice s Rakúskom až po Sterzing. Od Bolzana až po Veronu sa autá pohybujú v pomaly idúcej kolóne.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #prázdniny #kolóny