Najmenej dve osoby zomreli pri streľbe na Floride v USA

Pri streľbe pri nočnom klube na Floride zomreli dvaja ľudia a najmenej 17 osôb bolo zranených. Oznámila to americká polícia. Traja ľudia boli zdržaní a polícia ich vypočúva.

25.07.2016 11:07 , aktualizované: 16:52
Florida, streľba, nočný klub, Fort Myers Foto:
Miesto činu pri nočnom klube Club Blu v Fort Myers na FLoride.
debata (22)

Incident sa stal podľa stanice NBC na parkovisku nočného podniku v meste Fort Myers krátko po polnoci miestneho času. Polícia oznámila, že najmenej dvaja ľudia utrpeli smrteľné strelné zranenia a najmenej 17 je zranených. Podľa NBC News sú obeťami dvaja muži vo veku 14 a 18 rokov. Polícia zadržala podozrivého strelca na inom mieste a začala pátrať po ďalších osobách, ktoré mohli byť zapletené do incidentu. Neskôr zadržala ďalších dvoch, všetkých podozrivých polícia vypočúva.

Nemocnica, ktorá prijala 16 ranených, oznámila, že sú to ľudia vo veku od 12 do 27 rokov a že jeden zomrel. Ďalší dvaja sú na jednotke intenzívnej starostlivosti, stav jedného je stredne ťažký a jeden človek je stále v ošetrovaní. Zvyšní mohli byť prepustení.

Pozvánka na nedeľný program v klube uvádzala, že ľudia pri vstupe nebudú musieť predkladať svoje doklady, čo znamená, že akcia bola otvorená bez vekového obmedzenia. Na programe mala byť prehliadka modelov plaviek. Alkohol v klube polícia zakázala podávať už skôr, dôvodom bol podľa agentúry AP minuloročný násilný incident.

Svedkovia citovaní stanicou CNN počuli vypáliť najmenej 30 rán. Mnoho ľudí sa na parkovisku ukrylo pod automobily. Motív činu zatiaľ nie je jasný a polícia vyšetruje všetky osoby, ktoré boli na mieste.

Agentúry pripomínajú iný incident, ktorý sa stal 12. júna v inom floridskom meste Orlande. Strelec, ktorý sympatizoval s radikálnym Islamským štátom, tam zabil v nočnom klube 49 ľudí. Fort Myers je od Orlanda vzdialený 240 kilometrov.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Florida #streľba