Ozbrojenci okupujúci stanicu v Jerevane zajali zdravotníkov

Ozbrojení prívrženci arménskej opozície, ktorí už viac ako desať dní okupujú policajnú stanicu v metropole Jerevan, zajali nových rukojemníkov. V obsadenej budove zadržiavajú skupinu zdravotníkov, ktorí údajne prišli na základe požiadavky ozbrojencov, aby ošetrili zranených po nočnej prestrelke.

27.07.2016 15:10
Arménsko, Jerevan, polícia Foto:
Poriadková polícia stráži policajnú stanicu, kde ozbrojená skupina zadržiava svojich rukojemníkov.
debata (5)

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie hovorcu arménskej polície Ašota Agaronjana.

Podľa zverejnených údajov sú novými rukojemníkmi dvaja lekári, jeden sanitár a jedna zdravotná sestra. Arménske ministerstvo zdravotníctva konanie ozbrojencov odsúdilo.

Policajnú stanicu v jerevanskej štvrti Erebuni obliehajú bezpečnostné zložky od 17. júla, keď vtrhli dovnútra desiatky ozbrojených prívržencov opozičného hnutia Zakladateľský parlament, pričom zabili jedného policajta, zajali rukojemníkov a oznámili svoje požiadavky, ktorými sú prepustenie svojho vodcu Žirajra Sefiljana a odstúpenie prezidenta Serža Sarkisjana. Posledným z týchto rukojemníkov umožnili odísť cez víkend.

Po prestrelke z noci na dnes previezli do nemocnice dvoch okupantov a jedného policajta. Ďalší dvaja ozbrojenci sa vzdali. Podľa agentúry DPA v súčasnosti nie je jasné, koľko prívržencov opozície sa v policajnej stanici ešte nachádza.

Drámu v Jerevane sprevádzajú opozičné demonštrácie, pričom v utorok vyšlo do ulíc približne 2000 ľudí.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #rukojemníci #jerevan #policajná stanica