V San Diegu postrelili dvoch policajtov, jeden zomrel

Jeden z dvoch policajtov, ktorých v noci postrelili v americkom San Diegu, podľahol ťažkým zraneniam a druhý je po operácii mimo ohrozenia života. Na tlačovej konferencii to oznámila polícia s tým, že okolnosti streľby zatiaľ nie sú jasné. Polícia krátko po čine zadržala jedného podozrivého a po ďalších možných útočníkoch stále pátra.

29.07.2016 14:44
debata (7)

Polícia o incidente zverejnila len kusé informácie. Hliadka v južnej časti kalifornského mesta uskutočňovala dopravnú kontrolu. Krátko potom, čo neskoro v noci zastavila istý automobil, naliehavo požiadala o posily. Keď na miesto prišli ďalší policajti, svojich dvoch kolegov už našli na zemi postrelených.

Napriek prevozu do nemocnice sa lekárom nepodarilo jedného policajta zachrániť. Podľa informácií stanice NBC San Diego utrpel početné strelné zranenia v hornej časti trupu.

Polícia na mieste útoku podnikla rozsiahly záťah v snahe zadržať páchateľa. Pritom varovala obyvateľov, aby nevychádzali v oblasti pátrania na ulicu. Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí sa do streľby zapojilo.

Doteraz jediným zadržaným je dospelý muž hispánskeho pôvodu. Teraz je v nemocnici, kde sa zotavuje zo strelného poranenia. Polícia ho zadržala neďaleko miesta streľby.

V texaskom Dallase začiatkom júla počas protestu proti policajnému prístupu k černochom zastrelil černošský útočník päť policajtov a sedem ďalších zranil. Niekoľko ďalších prípadov streľby na policajtov následne ohlásilo viacero štátov USA, okrem iného Georgia, Missouri či Tennessee.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #policajti #San Diego