Väzeň vo Francúzsku zajal na niekoľko hodín dozorcu

Jedného dozorcu niekoľko hodín držal ako rukojemníkov nespokojný väzeň v nápravnom zariadení na severe Francúzska. Úrady na miesto vyslali elitnú policajnú zásahovú jednotku RAID, ale incident sa nakoniec obišiel bez násilia.

04.08.2016 16:38
debata

Oznámilo to francúzske ministerstvo spravodlivosti. Podľa zdrojov agentúry AFP násilník požadoval prevoz z preplnenej väznice do inej. Po rokovaní s policajtmi sa vzdal. Nie je jasné, či mu úrady vyhoveli.

„Dopoludnia bol vo väznici Le Mans-Les Croisettes zajatý jeden dozorca. Na miesto bol vyslaný tím RAID, aby pomohol miestnym bezpečnostným silám s útočníkom vyjednávať. Vďaka ich rozvahe a statočnosti zajatého dozorcu všetko skončilo dobre,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Upresnilo, že útočník držal nožnice pri krku dozorcu.

Agresívny väzeň, ktorý bol odsúdený a uväznený za ozbrojené násilie a priekupníctvo drog a má byť prepustený v roku 2021, kritizoval životné podmienky v Le Mans-Les Croisettes. V celách je tu teraz 520 osôb, pričom oficiálna kapacita žalára je 398 miest.

Podobný problém trápi podľa AFP aj mnohé ďalšie väznice vo Francúzsku, kde bolo k 1. júlu rekordných 69 375 väzňov na 58 311 miest.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #rukojemník #väzeň