V Afganistane sa zrútil vrtuľník, preživších zajal Taliban

Vrtuľník pakistanskej armády, smerujúci na údržbu do Ruska, sa dopoludnia zrútil v provincii Lógar ležiacej na juhovýchode Afganistanu. Informovala o tom agentúra DPA.

04.08.2016 17:30 , aktualizované: 21:01
debata (37)

Hovorca pakistanského ministerstva zahraničných vecí uviedol, že stroj vzlietol z mesta Pešávar a smeroval do Ruska, kde mal podstúpiť údržbu. Pakistanské úrady podľa neho požiadali afganskú stranu o povolenie na vstup do jej vo vzdušného priestoru.

Príčina havárie vrtuľníka nie je známa. Stroj sa však zrútil na územie kontrolované militantným hnutím Taliban, ktoré zajalo jeho sedemčlennú posádku, povedal Salím Sálih, hovorca guvernéra provincie Lógar.

Podľa iných zdrojov je posádka v bezpečí v odľahlej dedine. Vrtuľník pri havárii úplne zhorel. Stroj patril vláde provincie Pandžáb. Časť posádky tvorili podľa bezpečnostných zdrojov príslušníci letectva vo výslužbe.

Zdroje blízke Talibanu predtým na sociálnej sieti Twitter tvrdili, že vrtuľník patril silám pod velením NATO. Misia NATO s názvom Rozhodná podpora to však poprela. Militanti Talibanu zatiaľ nevydali k incidentu žiadne vyhlásenie.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #vrtuľník