Požiar vo francúzskom Rouene si vyžiadal 13 mŕtvych a šesť zranených

Bilancia požiaru, ktorý zachvátil v noci na sobotu bar vo francúzskom meste Rouen, je najmenej 13 mŕtvych a šesť ťažko zranených osôb. Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej polície.

06.08.2016 08:54
debata (7)

Požiar vypukol okolo polnoci v podzemných priestoroch baru Cuba Libre, kde sa v tom čase konala narodeninová oslava. Vyšetrovatelia predpokladajú, že išlo o nehodu, presná príčina tragédie je však zatiaľ nejasná.

Hovorkyňa polície poprela predošlú informáciu, podľa ktorej nastal v bare výbuch. Obyvatelia priľahlých bytov zrejme považovali za explóziu zvuk pri trieštení skla v dôsledku vysokej teploty.

Denník Paris-Normandie informoval, že obete požiaru sú vo veku 18–25 rokov. Oheň sa začal šíriť údajne vo chvíli, keď účastníci oslavy narodenín zapaľovali sviečky na torte.

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve oznámil, že do boja proti požiaru bolo nasadených 50 hasičov, ktorí zavŕšili svoju prácu okolo 3.00 h nadránom. Miesto tragédie navštívil aj rouenský starosta Yvon Robert.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #požiar