Útočník s mačetou zranil v belgickom Charleroi dve policajtky

Ozbrojený muž, ktorého postrelil policajt po tom, ako v belgickom meste Charleroi zranil mačetou jeho dve kolegyne, svojim zraneniam v nemocnici podľahol.

06.08.2016 18:51 , aktualizované: 19:59
debata (151)

Podľa agentúry AP o tom na Twitteri informovala tamojšia polícia s tým, že dve zranené policajtky sú už mimo ohrozenia života.

K útoku došlo pred hlavnou policajnou stanicou v meste Charleroi, ležiacom približne 50 kilometrov južne od Bruselu. Páchateľ počas neho kričal „Alláhu akbar“, čo v arabčine znamená „Boh je najväčší“. Napadnutým policajtkám pomohol ich kolega, ktorý útočníka postrelil. Podľa televízie RTBF jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, s ktorými ju previezli do nemocnice. Druhá policajtka vyviazla s ľahšími poraneniami. Do nemocnice previezli aj postreleného útočníka.

Hovorca polície v Charleroi David Quinaux neskôr uviedol, že útočník mal mačetu v športovej taške a vytiahol ju v okamihu, keď prišiel ku kontrolnému stanovišťu. Jeho totožnosť zatiaľ nie je známa.

K útoku, ktorý na Twitteri okamžite odsúdili belgický premiér Charles Michel i minister vnútra Jan Jambon, sa zatiaľ neprihlásila nijaká militantná skupina.

151 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Belgicko #mačeta