Muža, ktorý sa zabarikádoval v nemeckej reštaurácii, našli spať v pivnici

Pravdepodobne duševne chorého muža, ktorý sa ráno zabarikádoval v jednej z reštaurácií v nemeckom meste Saarbrücken, našla polícia po zásahu spiaceho v pivnici.

07.08.2016 13:29 , aktualizované: 15:37
debata (26)

Následne ho zadržala a previezla do nemocnice. S odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu miestnej polície a nemeckých médií o tom informovala agentúra DPA.

Štyridsaťriročný muž bol podľa policajného hovorcu Kurta Schwindlinga len ľahko zranený a nemal pri sebe nijakú zbraň, čo je v rozpore s predošlými domnienkami polície. Incident zrejme zapríčinili jeho osobné problémy.

Muž, ktorý je pravdepodobne zaťom majiteľa reštaurácie Dubrovnik, do jej priestoru vošiel dnes dopoludnia a personálu nariadil, aby miesto opustil. Následne sa v reštaurácii zabarikádoval, nezadržiaval však rukojemníkov, nikomu sa nevyhrážal, ani nič nepožadoval.

Polícia identitu muža nezverejnila, jeden z jej príslušníkov ale podľa agentúry Reuters uviedol, že ide o Macedónčana, ktorý však už roky žije v Nemecku. Udalosť vyľakala obyvateľov Saarbrückenu, ktorého centrum polícia na čas uzavrela.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #zbraň