Nemecká polícia zatkla ďalšieho podozrivého islamistu

Nemecké bezpečnostné orgány v stredu v meste Dinslaken na západe krajiny zadržali ďalšieho islamistu podozrivého z účasti na "násilnostiach v Sýrii". Informuje o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie ministra vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Ralfa Jägera.

10.08.2016 18:02
debata (10)

Správa o zatknutí prišla niekoľko hodín po tom, ako polícia v spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko a Dolné Sasko vykonala päť razií proti podozrivým osobám, ktoré mali verbovať mladých mužov pre tzv. Islamský štát (IS) do bojov v Sýrii a Iraku. Zásahy vykonali v piatich lokalitách a boli súčasťou dlhodobého vyšetrovania.

Razie boli zamerané na troch predpokladaných stúpencov Islamského štátu, pričom jeden z nich mal poskytovať IS aj finančnú a logistickú podporu. Na policajnej akcii sa zúčastnilo viac ako 150 mužov zákona.

Razie podnietilo piatkové zatknutie sýrskeho žiadateľa o azyl v meste Mutterstadt, ktorý údajne plánoval útok na zápase futbalovej Bundesligy. Úrady tohto 24-ročného Sýrčana vyšetrujú tiež ohľadom podozrenia z členstva v IS a z konania v mene vysokopostaveného člena tejto džihádistickej skupiny.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hrozba teroristických útokov #islamista