Clintonová vraj mala pred kamerami epileptický záchvat

Kritici Hillary Clintonovej tvrdia, že demokratická kandidátka na americký prezidentský úrad utrpela pred viac ako dvoma mesiacmi na verejnosti epileptický záchvat. Poukazujú pritom na video, na ktorom je Clintonová vidieť, ako pri rozhovore s novinármi chvíľu neprirodzene myká hlavou. Informovala o tom agentúra AP.

13.08.2016 08:23
debata (174)

Videonahrávka sa objavila na internete a odvysielali ju aj niektoré televízie. Clintonová je na nej zachytená pri návšteve v jednom z obchodov predávajúcich muffiny vo Washingtone z 10. júna.

Clintonová obklopená reportérmi začne náhle trhať hlavou, ako by mala kŕče. Vzápätí to však obracia na žart , akoby to bol vtip.

Reportérka AP stojaca blízko političky má šokovaný výraz. Teraz však uvádza, že si na Clintonovej ten deň nič zvláštne nevšimla. V danú chvíľu podľa nej prezidentská kandidátka reagovala prehnane vysokými pohyby zrejme preto, že bola zaplavená množstvom otázok. Buď sa vraj chcela vyhnúť odpovediam alebo bola jednoducho prekvapená. Po krátkom incidente Clintonová pokračovala vo svojom programe, nechala sa fotografovať, následne odišla z obchodu a privítali ju stúpencami čakajúci vonku.

Niektorí prívrženci republikánskeho súpera Clintonovej Donalda Trumpa okamžite pripomenuli zábery Clintonovej z minulosti, ktoré podľa nich svedčia o jej vážnych zdravotných problémoch. Na jednej z fotografií je napríklad Clintonová vidieť, ako ju podopierajú pri chôdzi hore po schodoch.

Trump sa naproti tomu chváli svojím „vynikajúcim zdravotným stavom“.

174 debata chyba
Viac na túto tému: #Hillary Clinton #epilepsia