V Kolíne nad Rýnom sa strieľalo, jeden muž je zranený

Streľbu a útok nožom ohlásila v pondelok ráno nemecké médiá z Kolína nad Rýnom. Jedna osoba bola zranená, dvaja páchatelia sú podľa denníka Kölner Express na úteku.

15.08.2016 08:48 , aktualizované: 14:37
Kolín nad Rýnom, streľba, polícia Foto:
Polícia hľadá stopy na mieste činu v nemeckom Kolíne nad Rýnom.
debata (32)

Hádka, ktorá násilne eskalovala, si vyžiadala najmenej jedno ťažké zranenie. Po jednom až dvoch páchateľoch polícia stále pátra. Možný teroristický motív činu podľa denníka Die Welt vylúčila.

Polícia dostala skoro ráno okolo 3:45 niekoľko telefonátov obyvateľov Belgickej štvrti v Kolíne, ktorí ju informovali o hádke pred jedným z miestnych barov. Niektorí z nich hlásili aj streľbu. Ďalšie informácie hovorili o nožoch a sekerách. Policajti na mieste našli nábojnice, črepy a krvavé stopy.

Do incidentu boli na ulici v centre mesta zapojení štyria alebo piati ľudia.

Neskôr na inom mieste objavili tiež ťažko zraneného 34-ročného muža, ktorý utrpel zranenie hlavy a teraz je v nemocnici. Automobil zraneného muža je podľa serveru rp-online.de poškodený na viacerých miestach, polícia ale neuviedla, či ide o diery po guľkách. Auto teraz podrobia analýze.

Podľa svedkov po strete z miesta činu veľkou rýchlosťou odišlo niekoľko áut. Polícia zatiaľ zatkla dvoch podozrivých, po jednom až dvoch ďalších naďalej pátra. Zabezpečila tiež dve autá, ktoré by s činom mohli súvisieť.

Server denníka Kölner Express uviedol, že sa počas ranného konfliktu stretol jeden muž so skupinou troch až štyroch ďalších. Utrpel ale bodné zranenia a následne miesto činu opustil vo svojom aute, na ktoré údajne skupina začala paľbu.

V júli Nemecko čelilo v jedinom týždni štyrom útokom, z ktorých dva – vo Würzburk a Ansbachu – boli teroristické.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Nemecko #Kolín nad Rýnom