Belgická polícia postrelila v Gente ozbrojeného muža

Belgická polícia v pondelok večer postrelila muža, ktorý ohrozoval ľudí na ulici v Gente strelnou zbraňou. Ozbrojenec odmietal odložiť zbraň, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na políciu. Podľa nej s najväčšou pravdepodobnosťou incident nemal spojitosť s terorizmom.

15.08.2016 21:08 , aktualizované: 22:48
debata (31)

Polícia oznámila, že okolo 18:00 SELČ dostala informáciu o ozbrojencovi na ulici. Policajti po príchode na miesto oblasť uzavreli a vyzvali muža, aby zložil zbraň. Keď to odmietal urobiť, policajti ho zneškodnili. Muža pri zásahu ťažko zranili. Situácia na mieste bola po zneškodnení ozbrojencov pokojná a polícia nepredpokladá žiadne ďalšie nebezpečenstvo.

Denník De Standaard uviedol, že muž mieril pištoľou na hlavu jednej žene a vyhrážal sa jej, kým ho policajti postrelili. Podľa spravodajského portálu VTM Nieuws muž odmietal na výzvy polície odložiť svoju zbraň a naopak sám na policajtov vystrelil. Následne utrpel zranenia pri policajnej streľbe.

V Belgicku platí druhý najvyšší stupeň pohotovosti z dôvodu terorizmu. V marci zaútočili na bruselské letisko a metro samovražední atentátnici, ktorí zabili 32 ľudí. Začiatkom augusta napadol Alžírčan, ktorý v krajine žil nelegálne, mačetou dve policajtky v meste Charleroi. Polícia tento prípad vyšetruje ako islamský terorizmus.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Belgicko #Gent