Zrážka člnov v Grécku si vyžiadala štyri obete

Štyria ľudia prišli o život v Grécku pri zrážke rýchleho motorového člna s plavidlom s turistami. Ďalších 17 ľudí utrpelo zranenia, z ktorých štyri sú vážne, informovali grécka médiá. V väčšine prípadov išlo o gréckych občanov.

16.08.2016 15:00 , aktualizované: 18:29
debata (1)

Nešťastie sa stalo pri ostrove Aigína neďaleko Atén za úplne priaznivých meteorologických podmienok. Rýchly čln z neznámych dôvodov narazil do výletnej lode s viac ako dvoma desiatkami turistov, ktorá miestom prechádza pravidelne každú polhodinu.

Ako upozornil server Iefimerida, osemmetrový čln so silným motorom preťal turistickú loď. Plavidlo s viac ako dvoma desiatkami turistov sa po nehode potopilo. Príslušníci pobrežných hliadok zachránili z vody 21 ľudí. Na mieste zasahoval aj vrtuľník.

Medzi mŕtvymi sú kapitán a majiteľ turistickej lode, deväťročné dievča a jeho otec. Ďalšieho utopeného muža vytiahli potápači pri troskách lode z 20-metrovej hĺbky. Vážne zranené je asi šesťročné dievča a 40-ročný muž. Všetkých zranených previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Ťažko zranených previezli do aténskeho prístavu Pireus, vrátane dvadsaťosemročnej cudzinky, ktorej pri havárii takmer amputovalo nohu. Odtiaľ ich sanitky odviezli do nemocnice. Ľahko zranenných ošetrili v najbližšom nemocničnom zariadení na ostrove Aigína a väčšinu už prepustili.

Polícia nehodu vyšetruje. Muža, ktorý čln riadil a ktorý nešťastie zavinil, policajti už zadržali. Podľa médií pri výsluchu povedal, že loď s turistami vôbec nevidel a že nechápe, ako sa to stalo. Očití svedkovia uvádzajú, že čln prechádzal miestom nadmerne rýchlo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #čln #kolízia