Mexiko: Jedným z unesených je syn narkobaróna Guzmána

Mexická prokuratúra potvrdila, že medzi ľuďmi, ktorých neznámi ozbrojenci uniesli v pondelok z luxusnej reštaurácie v letovisku Puerto Vallarta, je aj syn väzneného narkobaróna Joaquína Guzmána, známeho pod prezývkou El Chapo (Krpec). Informovala o tom agentúra AP.

17.08.2016 07:27
Guzmán Foto: ,
Narkobarón Joaquín Guzmán zvaný El Chapo (Krpec).
debata

Prokuratúra v západomexickom štáte Jalisco po incidente uviedla, že pred reštauráciou nachádzajúcou sa na hlavnom mestskom bulvári v Puerto Vallarta, zastavili dve vozidlá typu SUV, v ktorých sa viezol neznámy počet ozbrojencov. Tí následne z podniku uniesli doposiaľ nezistený počet ľudí.

Viaceré mexické médiá informovali, že muži mohli uniesť až 16 rukojemníkov, mexické úrady však toto číslo doposiaľ nepotvrdili.

Guzmán, šéf drogového kartelu Sinaloa, je považovaný za jednu z najvýznamnejších postáv zločineckého prostredia v Mexiku. Začiatkom januára tohto roku sa po tretíkrát dostal do rúk polície.

Prvýkrát ho zadržali v roku 1993 v Guatemale, odkiaľ bol vydaný do Mexika. V roku 2001, keď sa objavila informácia o jeho vydaní do USA, sa mu však z väzenia podarilo ujsť. Po 13 rokoch na úteku ho polícia znova chytila vo februári 2014.

V júli 2015 sa mu však opäť podarilo ujsť, a to tunelom vykopaným z cely väzenia do najbližšieho domu. Na úteku vtedy strávil pol roka. Vo väzení Ciudad Juárez, kde sa momentálne nachádza, ho stráži okolo 700 príslušníkov ochranky, a to vnútri objektu i v jeho okolí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #únos #narkobarón #El Chapo