Kaukazský muftí žiada obriezku pre všetky ženy v Rusku

Za povinnú ženskú obriezku v celom Rusku sa vyslovil najvyšší severokaukazský moslimský duchovný Ismail Berdijev. Napísala to dnes agentúra Interfax. Všetky ženy je podľa neho potrebné obrezať, aby sa odstránili zvrátenosti a znížila sa sexuálna žiadosť.

17.08.2016 15:45
debata (135)
„Sexualitu žien je potrebné obmedziť. Bolo by dobre, keby sa obriezka zaviedla u všetkých žien. Ženu predsa najvyšší vytvoril preto, aby rodila a vychovávala deti. Zvrátenosti by bolo menej,“ uviedol Berdijev v rozhovore pre Interfax.

Podľa ruských expertov sa ženská obriezka v Rusku tajne praktizuje, častá je najmä v odľahlých vidieckych regiónoch severného Kaukazu. Operáciám údajne vystavujú väčšinou malé dievčatá vo veku do troch rokov, ale v niektorých prípadoch aj dvanásťročné. Len zriedka prebehne zákrok pod lekárskym dohľadom.

Detský fond UNICEF uvádza, že na svete sa obriezke podrobilo 200 miliónov žien a že najčastejšie je vykonávaná v mnohých afrických krajinách, na Blízkom východe a v Ázii.

O praktizovanie krvavého a nebezpečného rituálu na Kaukaze sa v Rusku príliš nepíše, rovnako ako o ďalších reliktoch stredovekých tradícií, akými sú nútené svadby alebo vraždy zo cti.

135 debata chyba
Viac na túto tému: #ženská obriezka #moslimský duchovný