V amerických mestách sa objavili sochy nahého Trumpa

Republikánsky uchádzač o Biely dom Donald Trump má po Amerike množstvo sôch. Zrejme však nie sú také, o aké by stál. V amerických mestách sa totiž objavujú skulptúry, ktoré ukazujú politika úplne nahého. Za akciou pravdepodobne stojí umelecká skupina, ktorá už skôr Trumpa kritizovala, napísal Huffington Post.

19.08.2016 07:25
tump, socha, nahý Foto: ,
Sochy vzbudili veľkú pozornosť a veľa ľudí sa s nimi fotilo. Obrázky zaplavili sociálne siete.
debata (17)

Identické sochy v životnej veľkosti sa objavili v New Yorku, v Los Angeles, v San Franciscu, v Clevelande či v Seattli. Zobrazujú Trumpa s vážnym výrazom v tvári a s rukami založenými na objemnom bruchu. Sochy ukazujú aj genitálie, avšak časť ich chýba. Pri nohách je nápis „cisár nemá gule“.

Sochy sú podpísané Indecline, čo je umelecké združenie, do ktorého sa anonymne zapájajú autori street artu. Združenie v minulosti napríklad umiestnilo na hollywoodsky chodník slávy mená černošských obetí policajného násilia a útočilo aj na Trumpa pre jeho politické postoje.

Sochy vzbudili veľkú pozornosť. Podľa Huffington Post sa s nimi veľa ľudí fotilo, ich obrázky zaplavili sociálne siete. Sochu v New Yorku podľa agentúry AP odstránili pracovníci parku, v ktorom bola umiestnená, v ostatných mestách však skulptúry zostávajú na svojom mieste.

Organizátori Trumpovej prezidentskej kampane podľa AP vystavenie politikových sôch na verejných priestranstvách nijako nekomentovali.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #sochy #Donald Trump