Ruská armáda cvičí pri Kryme aj v Tichomorí

Zásobovacie jednotky ruskej armády začali na anektovanom Kryme manévre, ktorých cieľom je nácvik logistických operácií pozemných a námorných síl. Oznámilo to velenie ruskej armády. V Čiernom mori jednotky precvičujú záchranu horiacich plavidiel a pomoc poškodeným bojovým lodiam a ponorkám.

19.08.2016 10:14
debata (139)

Do cvičenia sa zapojili mobilné opravárenské kapacity, tankery s pohonnými hmotami a nákladné lode určené na zásobovanie raketami, torpédami a mínami, uvádza sa v správe ruského ministerstva. Na pozemnom cvičisku Opuk na východnom cípe Krymu armádna brigáda nacvičuje podporu výsadku námornej pechoty a materiálno-technického zabezpečenia vojsk.

Rusko po náhlivo zorganizovanom referende anektovalo ukrajinský Krym na jar 2014. Podľa západných zdrojov odvtedy Moskva výrazne posilnila stavy a výzbroj svojich jednotiek dislokovaných na polostrove.

Veľké vojenské cvičenie podľa ruských médií začala aj Tichomorská flotila ruskej armády na Ďalekom východe. Vojaci nacvičujú ničenie nepriateľských ponoriek leteckými bombami a zo Židovskej autonómnej oblasti bola pokusne odpálená strategická raketa Iskander, ktorá podľa agentúry TASS po lete dlhom 300 kilometrov úspešne zasiahla cieľ neďaleko rieky Amur.

Kaspická flotila ruskej armády podľa agentúry Interfax vykonala cvičné streľby rakiet s plochou dráhou letu Kaliber, ktoré ruská armáda vlani nasadila aj do ostreľovania sýrskeho bojiska. Manévrov sa zúčastňujú raketové krížniky Dagestan a Tatarstan.

139 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Krym #vojenské manévre