Nemecká AfD nevidí v ozbrojovaní sa občanov dôvod na znepokojenie

Predsedníčka pravicovopopulistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Frauke Petryová považuje za opodstatnené, že si čoraz viac ľudí v Nemecku zaobstaráva zbrane. "Mnohí občania sa cítia čoraz neistejšie. Každý, kto dodržiava zákony, by mal byť schopný ochrániť sám seba, svoju rodinu a priateľov," vyhlásila dnes opozičná politička pre nemecké médiá.

20.08.2016 16:44
debata (11)

„Všetci vieme, ako dlho trvá, kým sa polícia dostane na miesto nasadenia osobitne v menej husto obývaných oblastiach,“ konštatovala Petryová a dodala, že preto nevníma snahu občanov ozbrojovať ako dôvod na znepokojenie.

Sprísnenie legislatívy v danej oblasti politička kategoricky odmietla s tým, že by si to odniesli slušní občania a nie tí, ktorí zbrane nakupujú na čiernom trhu. Predsedníčka AfD súčasne obvinila tak spolkovú vládu, ako aj krajinských lídrov zo systematickej likvidácie policajných zložiek.

Kým počet majiteľov ostrých strelných zbraní v Nemecku v prvom polroku 2016 podľa mediálnych informácií mierne poklesol, počet povolení pre držbu poplašných strelných a iných na osobnú obranu určených zbraní sa zvýšil o takmer 50 percent.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #AfD