Trump má silnejšie psychopatické rysy ako Hitler, tvrdí štúdia

Donald Trump, čo sa psychopatických rysov týka, v ničom nezaostáva za nacistickým vodcom Adolfom Hitlerom či rímskym cisárom Nerónom. Tvrdí to štúdia vedcov z britskej Oxfordskej univerzity, ktorá porovnávala hodnoty psychopatických rysov osobností dvojice amerických prezidentských kandidátov Trumpa a Hillary Clintonovej s významnými politickými osobnosťami minulosti. Newyorský magnát svoju sokyňu výrazne predčil.

23.08.2016 07:39
Donald Trump Foto:
Donald Trump
debata (100)

V rebríčku, ktorý zverejnila stanica, figuruje Trump na štvrtom mieste za bývalým irackým prezidentom Saddámom Husajnom, stredovekým anglickým kráľom Henrichom VIII. a niekdajším ugandským diktátorom Idim Aminom. Až za Trumpom je Hitler či Viliam Dobyvateľ. Clintonová figuruje na 11. priečke medzi Napoleonom a zmieneným rímskym vládcom.

Skóre 171 v rámci kvocientu psychopatických rysov osobnosti označeného ako PPI-R radí Trumpa medzi pätinu populácie vykazujúcu vôbec najsilnejšie psychopatické sklony.

Podľa autora štúdie Kevina Dutton nie je možné na základe tohto kvocientu označiť niekoho za psychopata, iba ukazuje na prítomnosť psychopatických rysov. Tieto hodnoty sú podľa neho vyššie u niektorých typov profesií, ako napríklad chirurgov, právnikov, vojakov či politikov.

Človek s vysokým skóre sa môže stať dobrým vodcom, záleží však, ako sú u neho skombinované pozitívne a negatívne psychopatické rysy, uviedol vedec. Medzi tie pozitívne patrí nebojácnosť a odolnosť voči stresu, negatívne predstavujú napríklad egocentrizmus, zvádzanie viny na druhých či neschopnosť empatie. Trump aj Clintonová podľa štúdie vykazujú silné pozitívne aj negatívne rysy.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Hillary Clinton #Donald Trump #psychopatické znaky