Nórska premiérka vyrazila v Bratislave na lov pokémonov

Nórska premiérka Erna Solbergová sa počas utorkovej návštevy Bratislavy, kde rokovala s premiérom Robertom Ficom, vydala aj na lov. Ako v stredu s odvolaním sa na nórske médiá uviedla agentúra AFP, predsedníčka nórskej vlády využila prestávku medzi rokovaniami, aby sa v sprievode telesných strážcov aj vysokých politických predstaviteľov pustila v uličkách starého mesta do honby za pokémonmi, so zrakom upretým do svojho mobilného telefónu.

24.08.2016 15:25
Erna Solbergová Foto: ,
Nórska premiérka Erna Solbergová.
debata (29)

Hra Pokémon Go, ktorá sa stala hitom tohto leta, sa odohráva na pomedzí reálneho a virtuálneho sveta. Prostredníctvom mobilných telefónov navádza hráčov na reálne miesta, kde zbierajú kultové animované postavičky.

Päťdesiatpäťročná konzervatívna politička svoju záľubu obhajovala v televízii so slovami, že naháňanie virtuálnych postavičiek si občas vyžiada aj desaťkilometrovú prechádzku. Solbergová, ktorá donedávna bola vášnivou hráčkou Candy Crush, priznala, že prešla na Pokémon Go.

Urobila tak deň potom, čo v dvoch rozhovoroch vyhlásila, že to hrať nebude. Denníku Aftenposten povedala, že ku hre ju dotlačila jej mladšia sestra, ktorá, ako povedala Solbergová, „našla pokémona na mojej verande“.

Na Slovensku premiérka obhajovala nórske záujmy v rámci nadchádzajúcich rokovaní o odchode Británie z EÚ. Fico pri tejto príležitosti povedal, že usporiadanie vzťahov medzi EÚ a Nórskom by mohlo byť príkladom pre spoluprácu EÚ a Británie po takzvanom brexite.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #pokémon go #Erna Solbergová