Ďalší šéf Trumpovej kampane má problém, tentoraz domáce násilie

Sotva sa Steve Bannon stal novým šéfom volebného tímu Donalda Trumpa, objavil sa u neho rovnako ako u jeho predchodcu nepríjemný problém z minulosti. Denník New York Post informoval, že Bannon bol pred 20 rokmi obvinený z domáceho násilia voči svojej vtedajšej manželke. Odsúdený síce nebol, ale podobne ako pri dvoch predchádzajúcich riaditeľov Trumpovej kampane sa jeho prípad dočkal značnej mediálnej pozornosti.

26.08.2016 18:42
Steve Bannon Foto: ,
Bannon bol pred 20 rokmi obvinený z domáceho násilia voči svojej vtedajšej manželke.
debata (21)

Bannon sa podľa policajnej správy, ktorú zverejnil server Politico, pohádal so svojou vtedajšou ženou na Nový rok 1996, keď od neho chcela kreditnú kartu, aby sa mohla vydať na nákupy. Jej muž, ktorý mal vtedy zablokované konto pre daňové nezrovnalosti a bol zadlžený, to však odmietol. Nasledovala potýčka, po ktorej mala jeho manželka na krku zjavné stopy po škrtení, uvádza sa v policajnej správe. Bannon bol preto obvinený z domáceho násilia, ale manželka neskôr na súde odmietla vypovedať kvôli tomu, že ju údajne zastrašoval. Nakoniec bol obvinenia zbavený.

Bannon ani Trump sa k prípadu nevyjadrili, Bannonov hovorkyňa len konštatovala, že má „skvelé vzťahy so svojimi dvojčatami a bývalou ženou, ktoré stále podporuje“.

Bannonov predchodca Paul Manafort odstúpil z funkcie minulý týždeň, keď sa objavili obvinenia, že poberal peniaze od bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča. Na Ukrajine pôsobil v rokoch 2007 až 2012 a na jeho konto chodili podľa protikorupčnej agentúry podozrivé peniaze. Trump však Manaforta neodvolal a manažér nakoniec odstúpil sám.

Problémy so zákonom ale mal aj Corey Lewandowski, ktorý zastával rovnakú funkciu pred Manafortom. Corey čelil obvineniu, že počas jedného z Trumpovych mítingov napadol televíznu reportérku. Obvinenia síce boli neskôr stiahnuté, Lewandowski potom ale tiež z vedenia Trumpovho tímu odišiel.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentská kandidatúra #Donald Trump #Steve Bannon