Kábul: Dvojitý samovražedný útok si vyžiadal 24 obetí

Pri dvojitom samovražednom útoku, ktorý sa dnes odohral v Kábule neďaleko ministerstva obrany, zahynulo najmenej 24 ľudí, ďalších 91 bolo zranených.

05.09.2016 15:35 , aktualizované: 15:54
debata (2)

K útoku sa prostredníctvom svojho účtu na Twitteri prihlásil hovorca Talibanu Zabiulláh Mudžáhid, informovala agentúra AP.

Nálože odpálili dvaja peší samovrahovia len niekoľko minút po sebe. Druhý výbuch nasledoval krátko po prvom vo chvíli, keď sa na miesto zbehli policajti a vojaci. Pôvodná bilancia uvádzala päť až deväť obetí. Nie je vylúčené, že počet obetí naďalej porastie.

Afganský prezident Ašraf Graní útok odsúdil vo vyhlásení, v ktorom uviedol: „Nepriatelia Afganistanu stratili schopnosť bojovať proti bezpečnostným a obranným silám, a preto útočia na diaľnice, mestá, mešity, školy a obyčajných obyvateľov.“

Taliban bojuje proti vláde v Kábule podporovanej Spojenými štátmi už 15 rokov. V posledných mesiacoch ozbrojenci zosilneli ofenzívu proti vládnym silám a znásobili počet útokov vykonávaných priamo v afganskom hlavnom meste. Posledný sa odohral 25. augusta a vyžiadal si 16 obetí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Kábul #samovražedný útok #samovražedný atentátnik