Clintonová je znepokojená zo zasahovania Ruska do volieb

Demokratická kandidátka na prezidentský úrad Hillary Clintonová vyjadrila znepokojenie z "dôveryhodných správ" o zasahovanie Ruska do amerických volieb.

06.09.2016 09:12
Hillary Clintonová, USA, Foto: ,
Demokratická kandidátka Hillary Clintonová.
debata (161)
Obvinila tiež svojho protikandidáta Donalda Trumpa, že je fixovaný na diktátorov, vrátane ruského prezidenta Vladimira Putina.

Clintonová odpovedala na otázky novinárov viac ako 20 minút. Podľa nej by správanie Ruska malo znepokojovať oba tábory, demokratov aj republikánov. Už skôr Clintonová obvinila Rusko z útoku na počítače Demokratickej strany.

S odpoveďou na otázku, či verí, že ruská vláda sa snaží pomôcť zvoliť jej súpera, však Clintonová zaváhala. Iba uviedla, že sa domnieva, že je nezvyčajné, že tieto aktivity sa stali v čase, keď sa stal kandidátom na prezidenta Trump.

Bývalá prvá dáma a ministerka zahraničných Clintonová si vyslúžila kritiku za to, že neorganizuje pravidelné tlačové konferencie. Na stretnutie s novinármi, ktoré sa uskutočnilo v noci na utorok, zodpovedala na rad otázok viac než 20 minút.

Clintonová tiež označila obavy o svoje zdravie ako jednu z mnohých konšpiračných teórií zameraných proti nej. Za jej kašeľ a ďalšie problémy pri udalosti v Ohiu vraj môže sezónna alergia. Kašeľ ju trápil aj pri tomto stretnutí s novinármi, napísala agentúra Reuters.

Clintonová tiež dodala, že útoky na nadáciu jej rodiny sa nezakladajú na pravde a vyhla sa odpovedi na otázku, či jej dcéra Chelsea by mala odstúpiť z vedenia nadácie, ak bude zvolená v novembri prezidentkou.

161 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Hillary Clinton