Clintonová mohla byť otrávená, uviedol súdny patológ

Uznávaný americký súdny patológ Bennet Omal odporučil volebnému štábu Hillary Clintonovej, aby nechal preveriť jej krv na prítomnosť jedov. Informoval o tom denník The Washington Post. Clintonovú v nedeľu postihla indispozícia na pietnom zhromaždení v New Yorku. Podľa pôvodnej správy bol kolaps následkom prehriatia organizmu, neskôr bolo oznámené, že už v piatok jej lekári diagnostikovali zápal pľúc.

13.09.2016 16:28
debata (461)

Omalu toxikologickú analýzu krvi Clintonovej odporučil na svojom účte na twitteri. „Je možné, že bola otrávená,“ uviedol lekár pôvodom z Nigérie. Podozrenie zakladá na tom, že neverí ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi ani republikánskemu prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi, ktorý vraj Putina obdivuje.

The Washington Post v tejto súvislosti pripomína, že podľa britských vyšetrovateľov Putin stojí za otrávením bývalého ruského agenta a neskoršieho odporcu režimu Alexandra Litvinenka v Londýne v roku 2006. „Neverím Putinovi ani Trumpovi. Sú schopní všetkého,“ napísal Omal. Používatelia twitteru ale na jeho obvinenie reagovali väčšinou skepticky.

Omal sa v USA preslávil škandálom, ktorý vyvolal svojou štúdiou o ľudskom mozgu, ktorý podľa neho nie je dostatočne chránený proti častým úrazom. Rozpútal tým vojnu s americkou Národnou futbalovou ligou (NFL). Varoval totiž, že mnohí hráči môžu byť v dôsledku častých nárazov postihnutí chronickou traumatickou encefalopatiou, ktorá vyvoláva depresie.

Príbeh nigérijského patológa bol vlani sfilmovaný, hlavnú úlohu lekára vytvoril Will Smith, ktorý bol za túto úlohu nominovaný na Zlatý glóbus. Snímka nazvaná Diagnóza: Šampión je u nás na nosičoch k dispozícii od tohtoročného augusta.

461 debata chyba
Viac na túto tému: #otrava #Hillary Clinton #zápal pľúc