USA: Po streľbe v Burlingtone zomreli 5 ľudia

Päť mŕtvych si v piatok vyžiadala streľba v obchodnom centre v meste Burlington v americkom štáte Washington. O život prišli štyri ženy a tiež jeden muž, ktorý nakoniec podľahol vážnym zraneniam. Informovala o tom tamojšia polícia. Strelec utiekol ešte pred príchodom policajtov, ktorí po ňom pátrajú.

24.09.2016 08:04 , aktualizované: 14:05
streľba, washington, cascade mall Foto: ,
Zdravotníci čakajú na prístup ku Cascade Mall po tom, ako útočník zastrelil troch ľudí a ďalších zranil.
debata (12)

Podľa svedkov vošiel ozbrojený muž hispánskeho pôvodu do obchodného centra Cascade Mall krátko po siedmej hodine večer miestneho času (asi 4:00 SELČ) a začal strieľať z pušky. Útok vyvolal paniku, ľudia utekali po chodbách a zatvárali sa v okolitých obchodoch.

Než dorazila polícia, páchateľ utiekol. Motív konania páchateľa nie je zatiaľ jasný. Na mieste zostal aj jeden zranený muž, ktorý zomrel skoro ráno.

„Aktívne pátrame po podozrivom a stopách,“ povedal hovorca washingtonskej polície Mark Francis.

Na mieste zasahovali záchranári a polícia, ktorá obchodné centrum aj okolie vypratala a uzavrela. Stredisko prehľadávalo niekoľko hodín 11 tímov detektívov a dve skupiny so psami.

Agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) pomáhajú úradom v pátraní po páchateľovi, na pátranie boli vyčlenené desiatky policajtov. Kancelária FBI v Seattli oznámila, že „nemá žiadne informácie, ktoré by naznačovali ďalšie plánované útoky“. Burlington leží zhruba 100 kilometrov severne od Seattlu.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Washington #strelec