Sedemdesiatnik strieľal v obchode pri Paríži, vážne zranil 2 ľudí

Francúzsky senior neďaleko Paríža ťažko zranil pri streľbe dvoch ľudí. Po útoku sa ukryl u seba doma, ale nakoniec sa vzdal polícii. Podľa miestnych úradov išlo o vybavovanie osobných účtov, nie o teroristický útok. Útočník je známy polícii ako výtržník, ktorý občas narušuje verejný poriadok.

26.09.2016 16:25 , aktualizované: 17:55
debata

Muž, ktorý má cez 60 rokov, v predajni začal strieľať krátko pred 12:30 a zranil 57 ročnú ženu a 73-ročného muža. Stav oboch postrelených je podľa lekárov veľmi vážny. Strelec je pravidelným zákazníkom veľkopredajne Super U, odkiaľ po streľbe ihneď utiekol.

Podľa denníka Le Parisien ide o dôchodcu, ktorý v obci západne od metropoly žije asi rok. Po streľbe vo veľkopredajni sa ukryl doma. V jeho aute sa našla puška. Dom násilníka obkľúčili príslušníci elitnej policajnej jednotky, ktorým sa nakoniec po vyjednávaní vzdal.

Incident oživil vo Francúzsku obavy z teroristických útokov. V krajine platí výnimočný stav od minuloročných atentátov v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych. Aj tento rok zabili islamisti na rôznych miestach Francúzska desiatky ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #streľba #Paríž