Trump čelí kritike za vulgárne výroky o ženách

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump v sobotu ráno vyhlásil, že jeho vulgárne výroky o ženách boli "nesprávne", ospravedlnil sa za ne a prisľúbil, že "bude lepším mužom".

08.10.2016 09:59
Donal Trump Foto: ,
Donald Trump.
debata (38)
Trump tak reagoval na video z roku 2005 zverejnené v piatok americkým denníkom Washington Post a televíziou NBC News, na ktorom sa chvastá, že bozkával, obchytkával a pokúšal sa mať pohlavný styk so ženami, pričom nešlo o jeho manželku.

„Povedal som a urobil veci, ktoré ľutujem, a (v piatok) zverejnené slová na videu starom vyše desať rokov sú jedny z nich. Ospravedlňujem sa,“ uviedol Trump v reakcii na jeden a pol minútovom videu vo vyhlásení, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Facebook. „Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že taký nie som,“ citovali ho tlačové agentúry AP a DPA.

Trump pokračoval, že sa odvtedy už zmenil a kauza okolo jeho výrokov nie je „ničím iným než odvádzaním pozornosti od dôležitých záležitostí, ktorým dnes čelíme“.

Republikánsky kandidát uviedol, že bývalý prezident USA Bill Clinton „zneužíval ženy“ a jeho demokratická súperka Hillary Clintonová „šikanovala, napádala, zahanbovala a zastrašovala manželove obete“.

Trump uviedol: „Povedzme si to otvorene, veď žijeme v skutočnom svete.“ Prezidentský kandidát ďalej vyhlásil, že síce povedal niekoľko „hlúpostí“, ale Clintonovci urobili „horšie veci“.

Newyorský miliardár na záver dodal: „Budeme o tom ešte v nasledujúcich dňoch debatovať.“

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump