Polícia zasahovala v nemeckom Chemnitzi, našla výbušniny

Nemeckí vyšetrovatelia našli niekoľko stoviek gramov výbušnín v byte, ktorý dnes prehľadali v meste Chemnitz na východe krajiny. Informovala o tom agentúra DPA s tým, že v rámci pátrania po podozrivom Sýrčanovi zadržali tri osoby.

08.10.2016 16:39 , aktualizované: 18:43
debata (33)

Hovorca regionálnych policajtov v spolkovej krajine Sasko Tom Bernhardt potvrdil, že výbušniny boli v byte pomerne dobre ukryté. Celý bytový objekt vyšetrovatelia dopoludnia uzavreli a prehľadali pre „podozrenie z plánovania bombového útoku“ a upozornili obyvateľov postihnutej oblasti, aby sa zdržiavali doma. Podozrivý nájomca bytu z miesta činu ušiel.

Po 22-ročnom Jaberovi Albakrovi z Damasku, podozrivom z plánovania bombového útoku, polícia stále pátra. Úrady zverejnili fotografiu hľadaného Sýrčana a vyzvali obyvateľov, aby im o ňom poskytli akékoľvek informácie.

Trojicu podozrivých, ktorí poznali Albakra, vzali do väzby v meste Chemnitz. Vyšetrovatelia zatknutých aktuálne vypočúvajú.

Agentúra DPA s odvolaním sa na informácie od bezpečnostných služieb uviedla, že prípad môže viesť k islamským radikálom.

Miestna polícia získala v noci na sobotu od spolkových tajných služieb informácie o „vážnej hrozbe“, povedal Bernhardt. „Podozrenie z plánovania bombového útoku“ nasmerovalo políciu do bytu a musela uzavrieť celý výškový obytný dom, dodal

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hrozba teroristických útokov