Schwarzenegger nebude hlasovať za Trumpa

Hollywoodska filmová hviezda a bývalý republikánsky guvernér amerického štátu Kalifornia Arnold Schwarzenegger dnes v interview povedal, že neúctivý postoj Donalda Trumpa k ženám ovplyvnil jeho rozhodnutie nepodporiť ho ako kandidáta na prezidenta. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

11.10.2016 13:32
Arnold Schwarzenegger Foto: ,
Arnold Schwarzenegger.
debata (42)

V sobotu 8. októbra – po tom, čo do médií preniklo video z roku 2005, na ktorom republikán Trump povedal niekoľko vulgárnych výrokov o obťažovaní žien – napísal Schwarzenegger na Twitteri, že „prvýkrát“ odvtedy, čo sa v roku 1983 stal občanom USA, nebude vo voľbách hlasoval za republikánskeho prezidentského kandidáta.

„Chcem povedať jedno: podľa mňa je neprijateľné, aby ktokoľvek, kto zastáva funkcie, pokoroval snahu, úlohu a prítomnosť žien (v spoločnosti),“ povedal bývalý herec narodený v Rakúsku pre taliansky denník Corriere della Sera.

„Nebol som ako muž svätec, moje chyby sú verejné a v minulosti som sa musel ženám ospravedlňovať, ale rešpektujem, že obe pohlavia sú úplným základom spoločenských a osobných vzťahov,“ dodal Schwarzenegger, bývalá ikona kulturistiky.

Niekdajší guvernér Kalifornie takisto uviedol, že sa ešte nerozhodol, či bude v prezidentských voľbách hlasovať za kandidátku Demokratickej strany Hillary Clintonovú, ale zdôraznil, že jeho dištancovanie sa od Trumpa nie je zároveň „výzvou vôbec nehlasovať vo voľbách“ 8. novembra.

„Musím premýšľať, a veľa, o tom, koho budem voliť. Pre mňa a pre mnohých Američanov z niekoľkých generácií nastal čas urobiť ťažkú a závažnú voľbu,“ uzavrel tému Schwarzenegger.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Arnold Schwarzenegger #Donald Trump