Muž v červenom pulóvri zaskočil Trumpa aj Clintonovú a stal sa hviezdou

Druhá prezidentská debata kandidátov na amerického prezidenta sa niesla vo veľmi drsnom a útočnom tóne. Hitom večera však bol Kenneth Bone, muž v červenom pulóvri.

11.10.2016 14:03
Kenneth Bone, červený pulóver Foto:
Kenneth Bone v červenom pulóvri dal Clintonovej a Trumpovi otázku, ktorá oboch zaskočila.
debata (73)

Otázkou ostáva, čo je príčinou vzniku novej americkej hviezdy. Jeden dôvod môže byť jeho žiarivý červený pulóver, ktorý už v obchodoch údajne vypredali, a druhou možnosťou bola jeho múdra otázka týkajúca sa energetickej politiky, ktorú počas televíznej debaty položil obom prezidentským kandidátom.

„Aké kroky by ste podnikli, aby sme uspokojili naše energetické potreby, no zároveň ostali zodpovední vo vzťahu k životnému prostrediu a minimalizovali vplyvy na pracovné miesta pre ľudí, ktorí pracujú v uhoľných elektrárňach,“ znela otázka hviezdy večera, ktorá dokonale prekvapila obidvoch kandidátov.

Z úplne neznámeho radového občana sa razom stala hviezda, predovšetkým sociálnych sietí, na ktorých Boneovi ľudia hromadne píšu, sledujú ho, má už niekoľko samostatných stránok, ba dokonca sa podľa denníka Die Welt chystá aj výroba tričiek s nápisom „Yes we Ken“.

Paradoxné na celej situácii je, že červený pulóver sa stal ešte populárnejší ako samotný Kenneth Bone. Ten pritom v rozhovore pre CNN priznal, že pôvodne si chcel obliecť oblek olivovej farby, avšak medzičasom pribral 15 kíl. Červený pulóver bol iba plán B.

© Autorské práva vyhradené

73 debata chyba
Viac na túto tému: #americké prezidentské voľby #Kenneth Bone