NY Times citoval ženy, ktoré obťažoval Donald Trump

Americký denník New York Times zverejnil výpovede dvoch žien tvrdiacich, že sa ich súčasný kandidát na prezidenta Spojených štátov Donald Trump v minulosti nevhodne dotýkal a ich obťažoval. Volebný tím republikána tieto obvinenia odmietol, napísala dnes agentúra AP.

13.10.2016 07:29
debata (52)

Prvá zo žien v rozhovore pre New York Times uviedla, že Trump ju chytil za prsia a pokúsil sa jej položiť ruku pod sukňu. Incident sa stal v lietadle pred vyše tridsiatimi rokmi. Druhú citovanú ženu Trump v roku 2005 násilím pobozkal na ústa priamo v budove Trump Tower, kde v tom čase pracovala.

„Celý článok je vymyslený,“ reagoval na text v americkom denníku tím volebnej kampane republikánskeho kandidáta. Noviny New York Times spustili „celkom nepravdivý a koordinovaný útok na česť“, píše sa vo vyhlásení Trumpovho tímu, ktoré citovala stanica BBC.

Jessica Leedsová z Manhattanu sedela vedľa realitného magnáta Trumpa počas letu do New Yorku v oddelení prvej triedy. V rozhovore popísala, že Trump zdvihol opierku na ruky a začal sa jej dotýkať. „Bol ako chobotnica, ruky mal všade,“ povedala v tom čase 38-ročná žena a dodala, že išlo o útok.

Rachel Crooksová mala 22 rokov, keď bola zamestnaná ako recepčná v realitnej spoločnosti v Trump Tower. Pre americký denník vypovedala, že Trump ju pobozkal na pery pred výťahom v budove.

„Bolo to tak nevhodné,“ povedala Crooksová. „Veľmi ma nahnevalo to, že si myslel, že som tak bezvýznamná, že si to môže dovoliť urobiť,“ dodala.

Ani jedna z citovaných obetí svoj zážitok nikdy neoznámila na polícii. Obe sa s ním však zverili priateľom a rodine.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Times #Donald Trump