Trump odmieta obvinenia z obťažovania žien

Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump trvá na tom, že sa nikdy nestretol s ženami, ktoré ho obviňujú zo sexuálneho obťažovania. "Nenávistné tvrdenia" o jeho nevhodnom správaní sú podľa neho absolútnym klamstvom. Podľa Trumpa nie je náhoda, že jeho súperi niekoľko rokov mlčali a s obvinením prišli až mesiac pred prezidentskými voľbami.

14.10.2016 11:21
Donald Trump Foto:
Donald Trump sa voči obvineniam zo sexuálneho obťažovania ohradil.
debata (17)

Po kompromitujúcom videu z roku 2005, v ktorom sa newyorský magnát ako celebrita odvažuje ohmatávať a bozkávať cudzie ženy, sa vo štvrtok objavili svedectvá štyroch Američaniek, ktoré republikánskeho kandidáta obviňujú z nemravnosti. Ten tieto obvinenia rozhorčene odmieta.

Trump vo štvrtok na zhromaždení na Floride vyčítal Hillary Clintonovej „spolupachatelským“ médiám nepriateľskú kampaň. Svojim stúpencom sľúbil, že svojich kritikov bude žalovať a taktiež má v úmysle predložiť dôkazy o „strašných klamárkach“, ktoré ho obviňujú z neprávostí.

Škandál využíva Clintonová s podporou súčasnej americkej prvej dámy Michelle Obamovej. S prípadmi násilia a zneuctenia sa stretávame čoraz častejšie, povedala Obamová na zhromaždení v New Hampshire. „Nemôžeme dopustiť, aby boli naše deti niečomu podobnému vystavené čo i len jedinú minútu, nehovoriac o štyroch rokoch,“ konštatovala Obamová s odkazom na štvorročný prezidentský mandát.

Aféra oslabila aj Trumpovú pozíciu medzi vedúcimi republikánmi, keď niekoľko z nich, na čele so šéfom Snemovne reprezentantov Paulom Ryanom, rezignovali na Trumpovu podporu. Podľa analytikov, na ktorých sa odvoláva agentúra AP, sa ale škandály nijakým spôsobom nedotkli tvrdého jadra stúpencov Trumpa. Senátor z Južnej Dakoty John Thune a niekoľko ďalších republikánskych politikov, ktorí pôvodne Trumpovi podporu vypovedali, sa naopak do jeho tábora vrátili.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #Donald Trump